Sowińskiego
icon

Sowińskiego

Zaprojektowany budynek mieszkalny z usługami w parterze zlokalizowany jest w Warszawie na skrzyżowaniu ul. Sowińskiego i Jana Kazimierza. Obiekt wpisuje się w charakter działki tworząc zwartą zabudowę pierzei ulicznych. W narożniku ulic dwunastokondygnacyjna dominanta swoją wysokością odpowiada zabudowie sąsiadującej. Naprzeciwko budynku znajduje się teren zielony stanowiący obszar rekreacji dla danej części dzielnicy - Park Sowińskiego. W kierunku zieleni komponują się otwarcia widokowe z balkonów mieszkań. Lokalizacja obiektu jest atrakcyjna pod względem krajobrazowym, a także komunikacyjnym - w dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Warszawy. Atutem projektu jest efektywne wykorzystanie powierzchni zabudowy oraz dopuszczalnej wysokości budynku na rzecz powierzchni użytkowej. Mieszkania zaplanowano głównie jako dwustronne, zapewniając przewietrzanie przestrzeni i doświetlenie pomieszczeń. Układy mieszkań umożliwiają dogodną aranżację i wygodę użytkowników. Elewacje budynku, rozrzeźbionymi balkonami, wprowadzają silne kontrasty światłocieniowe przy zachowaniu prostej i czytelnej bryły obiektu.

POWIERZCHNIA8800,0INWESTORdan narwik II sp z o.o.
PROJEKT2016 - 2017REALIZACJA2019 - 2020
icon

Sowińskiego

Zaprojektowany budynek mieszkalny z usługami w parterze zlokalizowany jest w Warszawie na skrzyżowaniu ul. Sowińskiego i Jana Kazimierza. Obiekt wpisuje się w charakter działki tworząc zwartą zabudowę pierzei ulicznych. W narożniku ulic dwunastokondygnacyjna dominanta swoją wysokością odpowiada zabudowie sąsiadującej. Naprzeciwko budynku znajduje się teren zielony stanowiący obszar rekreacji dla danej części dzielnicy - Park Sowińskiego. W kierunku zieleni komponują się otwarcia widokowe z balkonów mieszkań. Lokalizacja obiektu jest atrakcyjna pod względem krajobrazowym, a także komunikacyjnym - w dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Warszawy. Atutem projektu jest efektywne wykorzystanie powierzchni zabudowy oraz dopuszczalnej wysokości budynku na rzecz powierzchni użytkowej. Mieszkania zaplanowano głównie jako dwustronne, zapewniając przewietrzanie przestrzeni i doświetlenie pomieszczeń. Układy mieszkań umożliwiają dogodną aranżację i wygodę użytkowników. Elewacje budynku, rozrzeźbionymi balkonami, wprowadzają silne kontrasty światłocieniowe przy zachowaniu prostej i czytelnej bryły obiektu.

POWIERZCHNIA8800,0INWESTORdan narwik II sp z o.o.
PROJEKT2016 - 2017REALIZACJA2019 - 2020
b
c
aa

f